Salmonella Free

Obecność salmonelli jest najistotniejszym problemem w całym łańcuchu produkcji kurcząt brojlerów. Salmonelloza to poważne zagrożenie dla zdrowia i życia ludzi, szczególnie dzieci i osób starszych.

Czując się współodpowiedzialnymi za finalne produkty, pojawiające się na talerzach konsumentów w 2023 roku rozwijaliśmy nasz program Salmonella Free.

Jego głównym celem jest walka o jak najlepszy wizerunek krajowego mięsa w Europie i poza jej terenami, a więc szerokie wsparcie hodowców drobiu w Polsce.

W ramach programu Salmonella Free zapewniamy hodowcom nieodpłatną wiedzę specjalistów, finansowe zabezpieczenie stada, wsparcie opiekuna z ramienia De Heus, materiały dotyczące przeprowadzenia prób i bioasekuracji, kompleksowe rozwiązania stworzone w kooperacji z holenderską firmą zajmującą się tematami bioasekuracji i salmonelli.

Wyniki wyszukiwania