Ogólne ujawnienia |
GRI 2: Ogólne ujawnienia |
Organizacja i jej praktyki raportowania |
2-1 |
Dane organizacyjne |
|
2-2 |
Podmioty objęte raportowaniem zrównoważonego rozwoju w organizacji |
|
2-3 |
Okres objęty raportem, częstotliwość raportowania i dane kontaktowe |
|
2-4 |
Korekty informacji |
|
2-5 |
Weryfikacja zewnętrzna |
|
Działalność i pracownicy |
2-6 |
Rodzaje działalności, łańcuch wartości i inne relacje biznesowe |
|
2-7 |
Pracownicy |
|
2-8 |
Osoby świadczące pracę niebędące pracownikami |
|
Zarządzanie |
2-9 |
Struktura i skład organów zarządzających |
|
2-10 |
Powoływanie i wybór najwyższych organów zarządzających |
|
2-11 |
Przewodniczący najwyższych organów zarządzających |
|
2-12 |
Rola najwyższych organów zarządzających w nadzorowaniu zarządzania wpływem |
|
2-13 |
Delegowanie odpowiedzialności za zarządzanie wpływem |
|
2-14 |
Rola najwyższych organów zarządzających w raportowaniu zrównoważonego rozwoju |
|
2-15 |
Konflikty interesów |
|
2-16 |
Komunikacja kwestii krytycznych |
|
2-17 |
Zbiorowa wiedza najwyższych organów zarządzających |
|
2-18 |
Ocena działań najwyższych organów zarządzających |
|
2-19 |
Polityki wynagrodzeń |
|
2-20 |
Proces ustalania wynagrodzeń |
|
2-21 |
Roczny wskaźnik całkowitego wynagrodzenia |
|
Strategie, polityki i procedury |
2-22 |
Oświadczenie w sprawie strategii zrównoważonego rozwoju |
|
2-23 |
Zobowiązania w ramach polityk |
|
2-24 |
Realizacja zobowiązań w ramach polityk |
|
2-25 |
Procesy łagodzenia negatywnego wpływu |
|
2-26 |
Mechanizmy zasięgania porad i sygnalizowania potencjalnych nieprawidłowości |
|
2-27 |
Zgodność z prawem i regulacjami |
|
2-28 |
Członkostwo w organizacjach |
|
Angażowanie interesariuszy |
2-29 |
Podejście do angażowania interesariuszy |
|
2-30 |
Układy zbiorowe |
|
Istotne zagadnienia |
GRI 3: Istotne zagadnienia |
3-1 |
Proces określania istotnych zagadnień |
|
3-2 |
Lista istotnych zagadnień |
|
Praktyki zakupowe |
GRI 3: Istotne zagadnienia |
3-3 |
Zarządzanie istotnymi zagadnieniami |
|
GRI 204: Praktyki zakupowe 2016 |
204-1 |
Odsetek zakupów u lokalnych dostawców |
|
Materiały i surowce |
GRI 3: Istotne zagadnienia |
3-3 |
Zarządzanie istotnymi zagadnieniami |
|
GRI 301: Materiały i surowce 2016 |
301-1 |
Wykorzystane materiały i surowce wg masy lub objętości |
|
Energia |
GRI 3: Istotne zagadnienia |
3-3 |
Zarządzanie istotnymi zagadnieniami |
|
GRI 302: Energia 2016 |
302-1 |
Zużycie energii w organizacji |
|
Odpady |
GRI 3: Istotne zagadnienia 2021 |
3-3 |
Zarządzanie istotnymi zagadnieniami |
|
GRI 306: Odpady |
306-2 |
Zarządzanie znaczącymi skutkami związanymi z odpadami |
|
306-3 |
Wytworzone odpady |
|
Zdrowie i bezpieczeństwo pracowników
|
GRI 403. Bezpieczeństwo i higiena pracy 2018
|
403-1 |
System zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy |
|
403-2 |
Identyfikacja zagrożeń, ocena ryzyka i badanie wypadków |
|
403-3 |
Jednostka odpowiadająca za zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy |
|
403-4 |
Udział pracowników, konsultacje i komunikacja w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy |
|
403-5 |
Szkolenia dla pracowników w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy |
|
403-9 |
Rodzaj i wskaźnik urazów związanych z pracą |
|
403-10 |
Wskaźnik chorób zawodowych |
|
Szkolenia i edukacja |
GRI 3: Istotne zagadnienia |
3-3 |
Zarządzanie istotnymi zagadnieniami |
|
GRI 404: Szkolenia i edukacja |
404-2 |
Programy podnoszenia kwalifikacji pracowników i programy wsparcia w okresie przejściowym |
|
404-3 |
Odsetek pracowników regularnie otrzymujących oceny pracy i rozwoju kariery |
|
Różnorodność pracowników |
GRI 405: Różnorodność i równość szans |
405-1 |
Różnorodność wśród zarządu i pracowników |
|
Marketing oraz znakowanie produktów i usług |
GRI 3: Istotne zagadnienia |
3-3 |
Zarządzanie istotnymi zagadnieniami |
|
GRI 417: Marketing oraz znakowanie produktów i usług 2016 |
417-1 |
Wymagania dotyczące informowania o produktach i usługach oraz ich znakowania |
|
417-2 |
Przypadki niezgodności z zasadami dotyczącymi informowania o produktach i usługach oraz ich znakowania |
|
417-3 |
Przypadki niezgodności z zasadami dotyczącymi komunikacji marketingowej |
|
Dobrostan zwierząt i bezpieczeństwo żywności |
|
Wskaźnik własny |
Odpowiedzialność za dobrostan zwierząt |
|
|
Wskaźnik własny |
Odpowiedzialność za bezpieczną żywność |
|