Doradztwo, zalecenia i rekomendacje dotyczące przygotowania budynków do produkcji zwierzęcej – cały proces bioasekuracji oraz zapewniania czystości i higieny.
Najważniejszym obszarem naszej aktywności jest żywienie zwierząt. W tej dziedzinie jesteśmy liderem i nieustannie dążymy do doskonałości.
Działając zgodnie z prawem, nie używamy antybiotyków na żadnym etapie produkcji żywności, a wytwarzane przez nas pasze są całkowicie od nich wolne.
Doradztwo, zalecenia i rekomendacje dotyczące przygotowania budynków do produkcji zwierzęcej – cały proces bioasekuracji oraz zapewniania czystości i higieny.
Projekt Akademii Zdrowego Wymienia ukierunkowany na działania pozwalające na redukcję zapalenia wymienia będącego głównym powodem stosowania antybiotyków w bydle mlecznym.
Kompozycje surowcowe oraz dodatki zapewniają najbardziej efektywne wykorzystanie substancji żywieniowej. Ma to znaczenie dla utrzymania wysokiej zdrowotności układu pokarmowego i przekłada się na podwyższenie dobrostanu utrzymywanych zwierząt.
Prowadzimy badania i testy mające na celu opracowanie metody wyeliminowania kokcydiostatyków ze wczesnych etapów żywienia drobiu.
Probiotyki, prebiotyki i fitobiotyki poprawiają zdrowotność układu pokarmowego i działają prewencyjnie przeciwko bakteriom.
Podczas konferencji eksperci De Heus dzielili się swoją wiedzą z zakresu bezpieczeństwa sanitarnego piskląt, alternatywnych metod terapii schorzeń indyków i zapobiegania kokcydiozie. Poruszony został też temat salmonelli i sposobów walki z bakterią. W konferencji wzięło udział ponad 240 osób. Spotkanie odbyło się w Jachrance oraz Opalenicy.
W 2022 r. przygotowaliśmy darmowy cykl webinariów, podczas których doktor weterynarii Jan Szeptycki podzielił się swoim doświadczeniem związanym m.in. z najbardziej nietypowymi sytuacjami występowania i zwalczania salmonelli.